Tips voor prachtig zomer haar!

De zomer is de perfecte tijd om lekker te genieten van een cocktail op het strand. Het liefst neem je ook nog even regelmatig een duik in de zee voor wat verkoeling. Maar hoewel dit natuurlijk heerlijk genieten is kan dit ook een flinke aanslag hebben op je haar. Wat je hieraan kan doen, en hoe je het beste je haar in de zomer kunt verzorgen? Je leest het hier!

UV-filter

Veel mensen denken dat een UV-filter alleen van belang is voor je huid. Echter is een goede UV-filter ook net zo belangrijk voor je haren. Lig je dus lekker te bakken in de zon, spuit dan af en toe ook een beetje zonnebrand in je haar. Mocht je dat niet zo fijn vinden, zoek dan een fijne shampoo of een haarmasker met een UV-filter voor de zomer. Zo bescherm je je haar dagelijks en voorkom je blijvende schade. Vergeet niet om na het zwemmen je haar even uit te spoelen en weer gelijk een UV-filter aan te brengen.

Laat het verven even wachten

Een veel voorkomende fout is je haar nog even laten verven of permanenten voor de (zon)vakantie. Doordat je veel in de zon gaat zitten tijdens je vakantie is het beter om deze agressieve behandelingen even uit te stellen tot na je vakantie. Geverfd haar loopt een stuk sneller terug door alle chloor, zout en zon. Je kunt dan beter een goede knipbeurt nemen en zorgen dat je van alle dode en gespleten punten af bent. Je haar ziet er dan ook een stuk stralender uit!

Om je haar ook op vakantie een goede boost te geven is het slim om tenminste één keer per week een voedend of herstellend haarmasker te gebruiken. Probeer ook je haar zo min mogelijk te belasten met een föhn of stijltang. Het beste is om je haar lekker te laten drogen door de warme buitenlucht. Vergeet niet dat de beachlook ook ontzettend hot is deze zomer!