Houd je haar gezond in de winter met deze tips!

Droge lucht en een lage temperatuur zijn niet optimaal voor je haar en maken je haar statisch. Tel daarbij het dragen van sjaals en mutsen bij op en je kan er niks meer mee! Vreselijk! Wij hebben daarom een aantal tips opgezet om jouw haar tijdens de koude maanden mooi te houden. Mooi en gezond haar in de winter behoud je zo!

Haarspray op je borstel

Statisch haar is ontzettend irritant. Gelukkig kan je hier wat tegen doen! Spray je haarborstel in met haarspray en borstel je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar een stuk minder statisch is.

Biotine

Biotine helpt erg goed tegen futloos en duf haar. Het gaat haaruitval tegen en zorgt voor een beter herstel. Het zit in veel haarproducten maar het is alleen effectief bij het innemen van de vitamine. Het zit vooral in groene bladgroenten, peulvruchten, gojibessen en acaibessen.

Niet te vaak wassen

Tijdens de koude winter maanden kan je beter niet te veel je haar wassen. Kou droogt je haar uit en dat is niet goed! 2-3 keer per week je haar wassen is voldoende.

Een te hete douche is ook niet aan te raden. Door de warmte verwijder je de vette beschermlaag. Als de beschermlaag weg is krijg je eerder last van droog haar, jeuk en irritatie. Wil je toch vaker je haar wassen? Maak dan gebruik van een droogshampoo.

Gebruik geen plastic kam of borstel

Een borstel of kam gemaakt van plastic maakt je haar nog meer statisch. Kies daarom altijd voor een metalen kam. Metaal geleidt stroom en dit zorgt ervoor dat je haar minder statisch wordt.

Pet, muts of hoed. Wel of niet?

Het dragen van een pet, muts of hoed beschermt je haar tegen de kou. Maar dit kan ook resulteren in plat, slap en statisch haar. Bij katoen je minder last van statisch haar dan bij wol. Kies dus altijd voor een muts van katoen!

Heb jij nog tips om je haar gezond te houden in de winter? Dan horen wij dat graag van je.