Tips voor prachtig zomer haar!

De zomer is de perfecte tijd om lekker te genieten van een cocktail op het strand. Het liefst neem je ook nog even regelmatig een duik in de zee voor wat verkoeling. Maar hoewel dit natuurlijk heerlijk genieten is kan dit ook een flinke aanslag hebben op je haar. Wat je hieraan kan doen, en hoe je het beste je haar in de zomer kunt verzorgen? Je leest het hier!

UV-filter

Veel mensen denken dat een UV-filter alleen van belang is voor je huid. Echter is een goede UV-filter ook net zo belangrijk voor je haren. Lig je dus lekker te bakken in de zon, spuit dan af en toe ook een beetje zonnebrand in je haar. Mocht je dat niet zo fijn vinden, zoek dan een fijne shampoo of een haarmasker met een UV-filter voor de zomer. Zo bescherm je je haar dagelijks en voorkom je blijvende schade. Vergeet niet om na het zwemmen je haar even uit te spoelen en weer gelijk een UV-filter aan te brengen.

Laat het verven even wachten

Een veel voorkomende fout is je haar nog even laten verven of permanenten voor de (zon)vakantie. Doordat je veel in de zon gaat zitten tijdens je vakantie is het beter om deze agressieve behandelingen even uit te stellen tot na je vakantie. Geverfd haar loopt een stuk sneller terug door alle chloor, zout en zon. Je kunt dan beter een goede knipbeurt nemen en zorgen dat je van alle dode en gespleten punten af bent. Je haar ziet er dan ook een stuk stralender uit!

Om je haar ook op vakantie een goede boost te geven is het slim om tenminste één keer per week een voedend of herstellend haarmasker te gebruiken. Probeer ook je haar zo min mogelijk te belasten met een föhn of stijltang. Het beste is om je haar lekker te laten drogen door de warme buitenlucht. Vergeet niet dat de beachlook ook ontzettend hot is deze zomer!

Een goede kapper vinden

Een goede en fijne kapper vinden is vaak een persoonlijke aangelegenheid. Want niet elke kapper past bij ieders wensen. Bijvoorbeeld vanwege de openingstijden, vanwege de locatie of vanwege de mogelijkheden. In elke dorp en in elke stad zijn meerdere kappers te vinden. En vaak – als iemand tevreden is over het voorgaande bezoek – blijft hij of zij vaste klant. Dus belangrijk om een kapper te vinden die goed bij de wensen past die u belangrijk vindt.

Een kapper vinden

Een kapper vinden kan op een aantal manieren:

  • Omdat u er een keer – of meerdere keren – langs bent gereden.
  • Omdat een bekende u deze kapper heeft aangeraden.
  • Omdat u op Google heeft gezocht naar een kapsalon bij u in de buurt.
  • Omdat u deze kapper hebt gezien in een reclame of een flyer per post hebt ontvangen.

Manieren zat dus. Maar hoe vindt u uit al deze kappers nou een kapper die bij uw wensen past? In de meeste gevallen biedt een website de informatie die daarvoor nodig is.

Hoe kies je een kapper die bij jou past?

De websites van de kappers kunnen u een hoop informatie geven over de kapper zelf. Sommige mensen willen bijvoorbeeld graag online reserveren. Anderen zijn weer op zoek naar een kapper die gespecialiseerd is in krullen. Bekijk welke factoren u belangrijk vindt en baseer daar uw keuze op.

Tielen Haarmode

Tielen haarmode & haarwerken staat voor sfeer, passie voor het vak en relatie met klant. De salon is al meer dan 80 jaar een begrip in Wijchen, Nijmegen en omgeving. Sinds 2013 hebben wij ons gespecialiseerd in haarwerken voor mensen met hoofdhuidproblemen, haaruitval en kaalheid. In een speciale salon, naast de kapsalon kunnen wij uw privacy waarborgen en bieden wij een grote collectie aan haarwerken en geven wij u een persoonlijk advies.

Ons enthousiaste team is zeer ervaren en bestaat uit gepassioneerde haarstylisten. Door de diverse trainingen zijn onze haarstylisten up to date en beschikken over de nieuwste technieken op het gebied van haarmode en haarwerken. Tielen haarmode & haarwerken is aangesloten bij de Koninklijke Algemene Kappers Organisatie (ANKO), is lid van de geschillencommissie en is een erkend leerbedrijf.

5 redenen om naar de kapper te gaan

Iedereen weet dat het belangrijk is om regelmatig naar de kapper te gaan. Het is niet alleen belangrijk om het goed bij te houden en goed te verzorgen, maar het is ook heel leuk om op zijn tijd een nieuwe look te nemen!

  1. Je moet natuurlijk altijd je haar goed verzorgen, maar in de winter heeft je haar wat extra aandacht nodig. Je zet de verwarming dan op standje hoog, lekker voor ons, maar niet echt goed voor je haar. Je haar wordt er droog van en je punten gaan sneller slijten. Hierdoor vind je haar het echt niet erg om wat vaker naar de kapper te gaan en er een extra maskertje in te smeren.
  1. Ook in de zomer is een extra bezoekje aan de kapper geen overbodige luxe. Als je op vakantie gaat wil je er natuurlijk goed uitzien, alleen is het niet handig om voor je vakantie naar de kapper te gaan om bijvoorbeeld te verven. Door de zon word je haar lichter, en dat is natuurlijk zonde als je het net geverfd hebt, kan je gelijk na je vakantie weer terug naar de kapper. De chloor in zwemwater is ook geen vriend van je haar, het haalt de natuurlijke oliën uit je haar waardoor het poreus en breekbaar wordt.
  1. Het is voor je haar heel goed om zo nu en dan er een stukje af te halen. Hierdoor kan je haar weer lekker groeien en zo houd je het gezond. En het geeft je een frisse nieuwe look! Daarbij is een knipbeurt vaker effectiever dan een therapiesessie. Je kan je hart uitstorten en kappers zijn de beste luisterende oren die je maar kan vinden!
  1. Een nieuwe look op zijn tijd is echt niet verkeerd. Mocht je zelf niet weten wat je nou precies wilt, kun je altijd de kapper om advies vragen. Deze weten de staat van je haar, wat het aankan en wat bij je past. Ze kunnen je een deskundig advies geven. De kapper is de enige die het recht heeft om je recht in je gezicht te zeggen dat een pony je hoofd dik maakt of dat een bepaalde haarkleur je niet zal staan. Vaak maakt een nieuwe look je zelfverzekerder, en dit kan weer leiden tot dat je beter in je vel zit!
  1. Doordat je haar na een knipbeurt beter in model valt, hoef je er ’s ochtend minder tijd voor uit te trekken. Kun je heerlijk wat langer blijven liggen en toch genieten van prachtig haar!
tielen_haarmode_werknemers

Ons team!

Tielen haarmode & haarwerken staat voor sfeer, passie voor het vak en relatie met klant. De salon is al meer dan 80 jaar een begrip in Wijchen, Nijmegen en omgeving. Sinds 2013 hebben wij ons gespecialiseerd in haarwerken voor mensen met hoofdhuidproblemen, haaruitval en kaalheid. In een speciale salon, naast de kapsalon kunnen wij uw privacy waarborgen en  bieden wij een grote collectie aan haarwerken en geven wij u een persoonlijk advies.

Ons enthousiaste team is zeer ervaren en bestaat uit gepassioneerde haarstylisten. Door de diverse trainingen zijn onze haarstylisten up to date en beschikken over de nieuwste technieken op het gebied van haarmode en haarwerken. Tielen haarmode & haarwerken is aangesloten bij de Koninklijke Algemene Kappers Organisatie (ANKO), is lid van de geschillencommissie en is een erkend leerbedrijf.